Light & Design Göteborg är inställd och läggs på is

Pressmeddelande

Light & Design Göteborg är inställd och läggs på is

Nu kommer beskedet att lanseringen av Light & Design Göteborg, skjuts på framtiden och läggs på is tills vidare. Orsaken är fortfarande den osäkra situationen som råder i Sverige och i världen på grund av Covid-19.

Pandemin har satt hård press på hela mäss- och mötesbranschen. Nyligen meddelade vi att Elmässan Stockholm som skulle arrangerats på Kistamässan i januari 2021, skjuts fram till oktober. Nu kommer beskedet att lanseringen av Light & Design Göteborg, skjuts på framtiden och läggs på is tills vidare. Orsaken är fortfarande den osäkra situationen som råder i Sverige och i världen på grund av Covid-19.

– Det är ett tufft men strategiskt rätt beslut. Vi vill genomföra mässor med hög kvalitet och möjlighet att samla branschen. Det har vi inte nu. Givetvis är det oerhört tråkigt, och responsen för de båda mötesplatserna har varit enormt, säger Lina Schewenus Lund, ansvarig för Light & Design och Elmässorna. 

För lanseringen av belysningsmässan Light & Design i mars 2021 och Elmässan Göteborg 2022, finns inga nya datum satta. Men det betyder inte att mässorna inte kommer till västkusten ändå framöver, menar Lina.

– Vi är hårt drabbade av pandemin och måste fokusera all vår kraft på etablerade mötesplatser, som Elmässan i Stockholm där vi verkligen ser enorm potential till hösten 2021. Vår långsiktiga ambition är vara en ledande aktör inom Belysnings- och Elbranschen, både branschmässigt och geografiskt, men i dagsläget är det inte möjligt. Vi fokuserar därför på Elmässan Stockholm som arrangeras på Kistamässan nästa höst, i oktober 2021, avslutar Lina. 

Kontakta Lina för mer information:
Lina Lund, Head of Event, 070 434 45 40lina.lund@easyfairs.com

 

Scroll to Top